Entretien préliminaire

Liesbeth Brosens.jpg

Als kind was ik het liefst in de natuur, dagdromend en spelend met modder en water in de prachtige slotgracht, wonend op een inspirerend esthetische plek. 

Mijn passie voor het lichaam is ontstaan tijdens mijn opleiding kinesitherapie. 

Ik heb daarna 16 jaar in de farma industrie gewerkt, ook internationaal, o.a. bij Sanofi, Janssen Pharmaceutica, Johnson&Johnson, La Roche Posay, Allergan. Dermatologie was hierbij mijn rode draad, maar ik heb me evenzeer toegelegd op psychiatrie, palliatieve zorg, Medical Aesthetics en Anti-aging. 

 

Als Key account afgevaardigde Aesthetics heb ik zowel mijn medische basis als mijn zakelijke vaardigheden geoptimaliseerd. 

Toen ik net als kiné was afgestudeerd, in het begin van mijn farma carrière, wou ik mijn Medical Wellness Clinic aan het meer in Genève starten....als twintiger heb ik toen al een professionele opleiding als schoonheidsspecialiste gevolgd, om te kunnen invallen maar ook ter preventie van mijn eigen rimpels, look en zelfzorg.

De ontmoeting en carrière van mijn man en de geboorte van onze 3 prachtige kinderen heeft gemaakt dat dit plan van '98 pas werd gestart onder de vorm van Boost4beauty in 2014, eerst te Frasnes-lez-Anvaing, en sinds 2020 in de bossen van Latem, op een boogscheut van de Leie 😊

Meer recentelijk volgde ik ook bepaalde specialisaties uit de opleiding voor huidtherapeuten in Nederland. 

Ik heb esthetische artsen begeleid en tevens deelgenomen aan internationale congressen en opleidingen voor Medical Aestheticians.  

Toch heb ik zo mijn eigen persoonlijke kijk op "cosmetica gebruik" ontwikkeld, nl. analyseer voornamelijk de ingrediënten voor je begint te smeren. Er zijn massaal veel merken beschikbaar, duur en minder duur, onafhankelijk van bij wie je het koopt, de naambekendheid ... check aub wat er in je potje zit, de dag dat je plots een allergie of een intolerantie op een crème ontwikkelt zul je me dankbaar zijn, ik maak je wegwijs ...

In dat parallelle circuit heb ik eveneens een vorming en een 3-jarige stage gedaan voor het verkopen van vastgoed, en meer specifiek "homestaging": dit is een huis aantrekkelijker maken voor een zo groot mogelijk publiek, waardoor dit sneller en voor een betere prijs kan verkocht worden. 

Tijdens deze stage kwam eerder de therapeut en het esthetische in mij naar boven dan de verkoper: "mensen/huizen in beweging zetten"

Hier is toen de basis gelegd van lichaam en huis combineren om een nieuwe fase in te zetten. 

Huizen die moeilijk verkocht geraken, dat ligt vaak eerder aan de bewoner dan aan het huis (toch als de prijs correct stond). 

Ik ga aan de slag met bestaande panden, een "thuis" van iemand, geen nieuwbouw.  

Het herschikken van de eigenaars' ingesteldheid en van zijn spullen in huis mét de goedkeuring en de hulp van de eigenaar, dit kan soms een zeer emotioneel proces zijn, dit kan maar beter door een therapeut gedaan worden met een esthetisch oog én inzicht in het commerciële aspect van de verkoop van een huis.

Alles komt heel snel in beweging eens je door dit proces bent. 

Een kleine investering met een zeer groot rendement, zowel voor eigenaar en/of makelaar of notaris die een klant een duwtje in de rug wil geven.  

In 2010 vond er in mezelf een belangrijke shift plaats. Ik werd uitgenodigd om zelf in beweging te komen. Deze beweging kondigde zich aan als een uitnodiging om meer naar mijn gevoel en intuïtie te gaan. Ik diende daarvoor eerst bij mezelf in stilte thuis te komen.

Deze stilte en de integratie van al mijn professionele activiteiten en vaardigheden hebben me geleid tot de trajecten die ik nu aanbied.

 

Ik blijf zelf ook in beweging, ik ga uit mijn comfortzone en verbreed mijn horizonten.

Tegelijk blijf ik mijn academische basis gebruiken om de juiste analyses te doen en eventueel door te verwijzen naar specialisten per domein. Eén van mijn krachtpunten is zeker het identificeren en herkennen van de letterlijke of figuurlijke pijnpunten waarin het meeste groeipotentieel zit. Zij vormen belangrijke stapstenen om iemand tot omwenteling te brengen. Elke volgende stap begint bij ‘stilte in jezelf’ of even halthouden alvorens verder te gaan.

Hieronder een kleurrijke selectie van de opleidingen die ik heb gedaan na mijn opleiding als kinesiste en de parallelle professionele circuits: fasciatherapie, causale voetreflexologie, intuïtieve acupressuur, dieptemassage,
bindweefselmassage, intuïtieve massage, bio-energetische technieken en detox-behandelingen. 

Dit heeft me gevormd tot een "Master" in de Relaxatie: na lang te werken in een omgeving waarin vnl.  "het verstand, het mentale" van belang was, kwam "de voeler" in mij weer naar boven, ook hadden al mijn overige zintuigen hier profijt bij, zien, horen, voelen, ruiken, proeven werden geïntensifieerd. 

Elke nieuwe stap start met rust brengen in het geheel, of dat nu over je lichaam, je huid, je look, je mindset of je huis gaat. 

Wat mijn individuele trajecten betreft, hanteer ik een ‘inside-out’ benadering; in bedrijfscontext of op locatie werk ik vanuit het ‘outside-in’ perspectief.

Zowel tijdens mijn carrière in de farmaceutische industrie als nadien, zijn er verschillende coachopleidingen aan bod gekomen, waaronder loopbaancoach, BOBO en integrale coach, kleur en enneagram en verschillende PR- en salesopleidingen in verbale en non-verbale communicatie.  

En voor het welzijn in huis meer bepaald Vastu en Feng Shui technieken.  Ik gebruik sommige leringen en coaching modellen, echter krijgt mijn intuïtie, het aanvoelen van de persoon en omgeving alsook praktische ervaring de bovenhand. 

 

De duizenden 1 op 1 gesprekken met artsen en andere mensen hebben me een expert gemaakt in het sparren en analyseren, alvorens welke thematiek dan ook op een hoger niveau te behandelen. Ook deze expertise neem ik mee in het traject dat ik aanbied voor vrouwen. 

Het overtuigingsveld van de coachee bepaalt mede de tendens van aanpak. 

 

Mijn basiskwaliteiten voor deze trajecten zijn een open mind, professionalisme, vertrouwen, het vermogen om een lange termijnstrategie te plannen en een professionele lange termijnrelatie te hanteren, een proces in gang te zetten en te versnellen, maar ook humor en empathie voor elke situatie en persoon. 

Hieronder een nogal droog uitgevallen voordracht, het is dan ook een powerpoint presentatie, en non-verbale is niet mijn sterkste kant, eerder "non-verbaal" het kader scheppen. Er wordt wel goed uitgelegd voor wie welk traject bedoeld is en wat de methode is van het Relax & Become traject, het coachingstraject voor de vrouw. En wanneer je beter opteert voor het Clinical Wellness Menu en wat je op lokatie (post Covid) en Online via "Online Coaching" en "Staging People & Home" kunt verwachten. 

LIESBETH BROSENS

Plus d'infos ? Questions ou remarques?

Contactez nous.